Conversieverhogende maatregelen
Het verhogen van de conversie kan op vele manieren; er zijn veel technieken en methoden die kunnen worden toegepast om de conversie te verhogen.
Maar wat is conversie?
Conversie binnen de e-commerce is de omzetting van bezoek aan een website naar een bepaald conversiedoel, doorgaans uitgedrukt als een percentage van de sitebezoekers dat overgaat tot het conversiedoel. Dit conversiedoel is voor de meeste bedrijven het kopen van producten bij het desbetreffende bedrijf.
De Maatregelen
Hieronder zijn enkele maatregelen die kunnen helpen bij het verhogen van de conversie te vinden.
Verduidelijken van de koopknop
Uit onderzoek blijkt dat opvallende koopknoppen voor een betere conversie zorgen. Wanneer de koopknop duidelijk en opvallend zichtbaar is, laat dit mensen sneller producten bestellen. knoppen met opvallende kleuren, posities en teksten helpen hiermee.
Kies website kleuren zorgvuldig
Kijk eerst naar het doel van uw website, de doelgroep en het gewenste resultaat en bepaal vervolgens zorgvuldig de kleuren. Vuistregel: houd het kleurgebruik vooral simpel, zorg voor voldoende contrast en denk aan de betekenis van kleur. Kies echter niet teveel kleuren, de meeste designs maken gebruik van 3 kleuren.
Winnen van vertrouwen
Een betrouwbaar bedrijf is een goed bedrijf. Klanten willen waar voor hun geld, maar hoe weten ze dat ze dat bij jou gaan krijgen? Potentiële klanten willen graag zekerheid hebben voordat ze in zee gaan met een bedrijf. Je kan het vertrouwen op meerdere manieren winnen, enkele manieren om dit te doen zijn:
- Duidelijk en eerlijk communiceren.
- Goede nazorg: Haal niet alleen klanten binnen maar behoud ze ook.
- Het tonen van een portfolio: Dit laat potentiële klanten zien dat je goed werk levert.
- Beloon de klant op zijn tijd.
Verbeter de SEO
Hoger in zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing staan levert meer bezoekers op en elke bezoeker is een potentiële klant. Dit hoort niet helemaal bij het onderwerp conversie, maar dit verhoogt wel de omzet door meer bezoekers aan te trekken. Iemand klikt immers eerder op een link die bovenaan in Google staat, dan een paar pagina’s verder in Google.