austin-distel-xz8-g_nmHs0-conversie-verhogen-en-verbeteren-tips

Tips om je conversie te verbeteren

Blogpost

Conversieverhogende maatregelen

Het verhogen van de conversie kan op vele manieren; er zijn veel technieken en methoden die kunnen worden toegepast om de conversie te verhogen.

Maar wat is conversie?

Conversie binnen de e-commerce is de omzetting van bezoek aan een website naar een bepaald conversiedoel, doorgaans uitgedrukt als een percentage van de sitebezoekers dat overgaat tot het conversiedoel. Dit conversiedoel is voor de meeste bedrijven het kopen van producten bij het desbetreffende bedrijf.

De Maatregelen

Hieronder zijn enkele maatregelen die kunnen helpen bij het verhogen van de conversie te vinden.

Verduidelijken van de koopknop

Uit onderzoek blijkt dat opvallende koopknoppen voor een betere conversie zorgen. Wanneer de koopknop duidelijk en opvallend zichtbaar is, laat dit mensen sneller producten bestellen. knoppen met opvallende kleuren, posities en teksten helpen hiermee.

Kies website kleuren zorgvuldig

Kijk eerst naar het doel van uw website, de doelgroep en het gewenste resultaat en bepaal vervolgens zorgvuldig de kleuren. Vuistregel: houd het kleurgebruik vooral simpel, zorg voor voldoende contrast en denk aan de betekenis van kleur. Kies echter niet teveel kleuren, de meeste designs maken gebruik van 3 kleuren.

Winnen van vertrouwen

Een betrouwbaar bedrijf is een goed bedrijf. Klanten willen waar voor hun geld, maar hoe weten ze dat ze dat bij jou gaan krijgen? Potentiële klanten willen graag zekerheid hebben voordat ze in zee gaan met een bedrijf. Je kan het vertrouwen op meerdere manieren winnen, enkele manieren om dit te doen zijn:

  • Duidelijk en eerlijk communiceren.
  • Goede nazorg: Haal niet alleen klanten binnen maar behoud ze ook.
  • Het tonen van een portfolio: Dit laat potentiële klanten zien dat je goed werk levert.
  • Beloon de klant op zijn tijd.

 

Verbeter de SEO

Hoger in zoekmachines zoals Google, Yahoo of Bing staan levert meer bezoekers op en elke bezoeker is een potentiële klant. Dit hoort niet helemaal bij het onderwerp conversie, maar dit verhoogt wel de omzet door meer bezoekers aan te trekken. Iemand klikt immers eerder op een link die bovenaan in Google staat, dan een paar pagina’s verder in Google.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde artikelen

mobile friendly blog title

Mobile-First

Mobile-First is tegenwoordig een must-have Twee miljard mensen maken alléén gebruik van het internet via hun smartphone. Als je nu dus niet bezig bent met

Lees Verder »

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Als u verder gaat met de website accepteert u de cookies.