mobile friendly blog title

Mobile-First

Blogpost

Mobile-First is tegenwoordig een must-have

Twee miljard mensen maken alléén gebruik van het internet via hun smartphone. Als je nu dus niet bezig bent met een mobielvriendelijke website, mis je heel veel bezoekers.

Definitie van mobile-first

mobile-first is een website ontwikkelmethode die bedoelt is om voor een prettige mobiele ervaring te zorgen. Met deze methode design en prototype je de website voor een mobiel apparaat. Je ontwikkelt op deze manier de website vanaf het kleinste scherm en werkt naar het grootste scherm toe.

Hoe design je mobile-first

‘Responsiveness’ is de sleutel tot succes van mobile-first ontwerpen. Door middel van een responsive design kan je een website voor zowel mobiel als desktop er goed uit laten zien; denk aan een hamburger menu op de telefoon en een ‘normale’ menu balk op de computer. Dit kan worden gerealiseerd door de CSS code van de website aan te passen op basis van de grote van het scherm. Dit is vaak een erg langdurig proces om te doen en vergt veel precisie om het voor elke pagina goed te krijgen.

Als je gebruik maakt van zogeheten sitebuilders wordt dit vaak automatisch gedaan en hoef je hier géén kennis van code voor te hebben. Elementor is een welbekende premium WordPress plug-in en is een zeer goed voorbeeld van een sitebuilder.

Google SEO

Mobiel vriendelijkheid is een van de aspecten waar Google naar kijkt tijdens het rangschikken van de websites bij de zoekresultaten. Voor veel websitebeheerders is het hoog in de zoekresultaten komen erg belangrijk. Zo zorg je er namelijk voor dat je bereik groter wordt en meer mensen jouw website zullen bezoeken. Voor bedrijven betekent dit dat je meer klanten/orders zult genereren, afhankelijk van je conversieratio, en dus meer omzet zal maken.

 

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt. Als u verder gaat met de website accepteert u de cookies.